AYDIN / EFELER - Baltaköy Hacı İbrahim Akdemir Ortaokulu

Nis

Baltaköy Hacı İbrahim Akdemir Ortaokulu öğrencileri, okulun düzenlediği eğitici bir gezi kapsamında Kız Meslek ve Teknik Lisesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, teknik ve mesleki becerilerini geliştirmek için bu fırsatı değerlendirerek okulun sunduğu olanakları yakından inceleme şansı buldu.

Gezi kapsamında öğrencilere, okulun farklı bölümlerinde eğitim gören öğrenciler eşlik etti ve onlara kendi deneyimlerini paylaşarak ilham verdiler. GIDA TEKNOLOJİSİ,  AILE VE TUKETICI HIZMETLERI, BILGISAYAR TEKNOLOJİSİ, HASTA VE YASLI BAKIMI, GUZELLIK VE SAC BAKIM HİZMETLERİ gibi alanlarda uzman öğretmenler ve  eğitim gören öğrenciler, mesleklerine dair bilgi ve deneyimlerini aktararak katılımcıları bilgilendirdi.

Öğrenciler, atölyelerde uygulamalı olarak gördükleri konuları yerinde gözlemleme fırsatı buldu ve kendi ilgi alanlarına uygun meslek dallarını daha yakından tanıma imkanı buldular. Gezi sonunda öğrenciler, meslek ve teknik eğitimin önemini daha iyi anlayarak gelecekleri hakkında daha bilinçli kararlar verebileceklerini belirttiler.

Baltaköy Hacı İbrahim Akdemir Ortaokulu yönetimi olaraköğrencilerin meslek ve teknik eğitimine olan ilgisini artırmak ve geleceklerine dair doğru yönlendirmeler yapmalarına katkı sağlamak amacıyla bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam ediyoruz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Nisan ayı etkinliğimiz olan "Mısra ve Beyit Ezberleme" yarışmasında okuduğu şiir yarışmaya   gitmeye hak kazanan öğrencimiz 6/A sınıfından  Muharrem Demir Demirel'i tebrik ederiz.

Mrt

Dünyanın ve insanlığın bilimsel, sanatsal, kültürel dağarcığına sayısız katkılarda bulunan Türkler, yeryüzünün çeşitli bölgelerinde kendilerine özgü gelenek ve görenekleriyle yaşamaktadır. Orta Asya, Anadolu, Balkanlar, Ortadoğu gibi dünyanın medeniyet havzalarında yaşayan Türk toplulukları arasında gönül ve işbirliği sağlamak amacıyla 21 Mart Nevruz Günü'nü içine alan hafta Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası olarak ilan edilmiştir.  Türk dünyasını birbirine tekrar kenetlemesi, özümüzü özümüze kaynaştırması için bu ateşin tekrar canlandırılması gerekmektedir. Bu duygu ve düşünce ile Türk Dünyası ve Toplulukları Haftasını kutluyoruz.

Mrt

Salon futbolu (futsal) kız takımımız grup müsabakalarında 1. olarak final grubuna çıkmaya hak kazanmıştır. Gruptaki maçlara da galibiyetle devam etmiş ve finale kadar yükselmiştir. Finalde Nazilli Atatürk O.O. ile karşılaşan kızlarımız karşılaşmayı kaybedetmiş ve ikincilikle müsabakaları sonlandırmıştır. Kupa ile okula dönen kızlarımızı tebrik ediyor ve onlarla gurur duyuyoruz.

15.01.2019 BALTAKÖY H.İ.A. O.O. - ACARLAR 60. YIL O.O. (4-0)

05.02.2019 UMURLU EĞRİKAVAK O.O. - BALTAKÖY H.İ.A. O.O.(1-2)

11.02.2019 BALTAKÖY H.İ.A. O.O. - İNC. 50.YIL O.O.(6-1)

27.02.2019 BALTAKÖY H.İ.A. O.O. -AHMET ŞERİFE ŞANLI O.O.(0-0) PENALTILARLA 2-0